Řízečky v křupavém kořeněném těstíčku recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 kuřecí řízky
- sůl
- Na těstíčko:
- 3 vejce
- 1 hrst strouhanky (nebo podle potřeby i více)
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce oleje
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 2 velké stroužky česneku
- 1 polévková lžíce sušené majoránky (nebo čerstvé)
- 1 polévková lžíce koření adžika (každý může dát své oblíbené)
- špetka soli
Postup Řízečky v křupavém kořeněném těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady na těstíčko důkladně promícháme tak, aby bylo bez hrudek. Maso nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme a naložíme je minimálně na 3 hodiny do lednice.
Pořádně promícháme, aby těstíčko maso obalilo ze všech stran. Lze samozřejmě nechat v lednici i přes noc, o to lépe. Poté i s těstíčkem pečeme pozvolna dozlatova na oleji, těstíčko před obrácením ještě rozetřeme po povrchu a otočíme.