Rillettes z pomalého hrnce recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřové krkovičky
- 700 g vepřového sádla
- 16 g mořské soli
- 150 ml francouzského bílého vína
- pepř
Postup Rillettes z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malinké kostičky o hraně cca 1 cm.
Pomalý hrnec předvolíme na stupeň low a vložíme maso, které osolíme a promícháme.
Necháme ho zbělat a poté přilijeme roztavené sádlo. Přiklopíme a občas zkontrolujeme.
Po cca třech hodinách přilijeme víno, promícháme, dosolíme, opepříme a dusíme dál.
Celkově by si maso mělo v hrnci pobýt 8-10 hodin.
Před uložením do skleniček s víčkem měkké maso ještě rozmělníme vidličkou.
Podáváme odležené na čerstvém chlebu nebo jiném pečivu dle chuti.