Rillettes z pomalého hrnce recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1 kg vepřové krkovičky
700 g vepřového sádla
16 g mořské soli
150 ml francouzského bílého vína
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malinké kostičky o hraně cca 1 cm.

  2. Pomalý hrnec předvolíme na stupeň low a vložíme maso, které osolíme a promícháme.

  3. Necháme ho zbělat a poté přilijeme roztavené sádlo. Přiklopíme a občas zkontrolujeme.

  4. Po cca třech hodinách přilijeme víno, promícháme, dosolíme, opepříme a dusíme dál.

  5. Celkově by si maso mělo v hrnci pobýt 8-10 hodin.

  6. Před uložením do skleniček s víčkem měkké maso ještě rozmělníme vidličkou.

  7. Podáváme odležené na čerstvém chlebu nebo jiném pečivu dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!