Řezy Margot II. recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Korpus:
- 6 vajec
- 6 PL moučkového cukru
- 5 PL polohrubé mouky
- 2 PL kakaa
- 1 PL oleje
- 2 KL prášku do pečiva
- meruňková marmeláda
- 1. Náplň
- 1,5 kokosového pudinku
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 200 g pomazánkové máslo
- 250 g polotučný tvaroh ve vaničce
- 1 želatinový ztužovač
- trochu žlutého potravinářského barviva
- 2. Náplň
- 250 ml smetany 33%
- 500 g polotučné tvarohy ve vaničce
- 1 vanilkový cukr
- 1 želatinový ztužovač
- 2 tyčinky Margot
Postup Řezy Margot II.
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, přidáme cukr, zašleháme žloutky, olej a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva kakaem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180´asi 15 – 20 minut.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
1. náplň: Z mléka, vanilkového cukru a pudingu uvaříme hustou kaši. Umícháme tvaroh s pomazánkovým máslem a postupně vmícháme vychladlou pudingovou kaši. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a přimícháme k náplni, tu rozetřeme na korpus. Dáme minimálně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.
2. náplň: Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh, přimícháme želatinový ztužovač připravený dle návody. Na závěr přimícháme 1 ½ nastrouhané tyčinky Margot. Natřeme na 1.náplň a necháme ztuhnou nejlépe do druhého dne.
Potom nakrájíme na řezy a posypeme nastrouhanou druhou polovinou Margotky.