Řezníkovi ptáčci recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

6-8 plátků hovězího masa (zadní)
1/2 kg mletého vepřového masa
12 plátků alpské šunky
20 dkg uzené slaniny
1 velká cibule
hladká mouka
1 konzerva Bonduelle Mexico
koření Roštěnky od Avokáda
sůl
pepř
hořčice
režná nit
olej
2 kyselé okurky
instantní jíška
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa položíme po dvou plátcích alpské šunky a potřeme směsí mletého vepřového masa (mleté vepřové maso, 1 celé vejce, pepř, 1/2 dcl studené vody, 1 polévková lžíce Solamylu).

  2. Na rozprostřené mleté vepřové maso naneseme cca 2 kávové lžičky směsi Mexico (hrášek, kukuřice, paprika) a zatlačíme do mletého masa. Takto naplněné plátky pevně smotáme, zatáhneme a převážeme režnou nití.

  3. V pánvi rozškvaříme na kostky uzenou slaninu a v tomto zprudka opečeme ptáčky. Pečeme v zakrytém pekáči lehce podlité vodou a obložené na kolečka nakrájenou cibulí cca 2 hodiny na střední teplotu.

  4. Z výpeku uděláme omáčku, do které ještě přidáme na malé kostičky nakrájené dvě kyselé okurky. Pokud je potřeba dohustíme trochou tmavé instantní jíšky. Podáváme s tolik oblíbenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!