Řezníkovi ptáčci recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 6-8 plátků hovězího masa (zadní)
- 1/2 kg mletého vepřového masa
- 12 plátků alpské šunky
- 20 dkg uzené slaniny
- 1 velká cibule
- hladká mouka
- 1 konzerva Bonduelle Mexico
- koření Roštěnky od Avokáda
- sůl
- pepř
- hořčice
- režná nit
- olej
- 2 kyselé okurky
- instantní jíška
- vejce
Postup Řezníkovi ptáčci
Postup přípravy receptu
-
Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa položíme po dvou plátcích alpské šunky a potřeme směsí mletého vepřového masa (mleté vepřové maso, 1 celé vejce, pepř, 1/2 dcl studené vody, 1 polévková lžíce Solamylu).
Na rozprostřené mleté vepřové maso naneseme cca 2 kávové lžičky směsi Mexico (hrášek, kukuřice, paprika) a zatlačíme do mletého masa. Takto naplněné plátky pevně smotáme, zatáhneme a převážeme režnou nití.
V pánvi rozškvaříme na kostky uzenou slaninu a v tomto zprudka opečeme ptáčky. Pečeme v zakrytém pekáči lehce podlité vodou a obložené na kolečka nakrájenou cibulí cca 2 hodiny na střední teplotu.
Z výpeku uděláme omáčku, do které ještě přidáme na malé kostičky nakrájené dvě kyselé okurky. Pokud je potřeba dohustíme trochou tmavé instantní jíšky. Podáváme s tolik oblíbenou rýží.