Řeznický guláš recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřového masa (plec, krkovička nebo libový bůček)
- 500 g vepřových vnitřností (jazyk, srdce, játra, slezina, ledvinky)
- 3 větší cibule
- 4 lžíce sádla
- 1-2 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 2 hladké mouky
- 5 stroužků česneku
- sůl
Postup Řeznický guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso i vnitřnosti pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme.
Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme a smažíme tak dlouho, než se štáva, kterou maso pustí, odpaří.
Pak vmícháme papriku, pepř a kmín, opět promícháme, aby se paprika rozpustila, zalijeme vodou(nebo masovým vývarem) a za častého míchání dusíme téměř doměkka.
Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody(nebo vína) a maso za stálého míchání dovaříme doměkka.
Nakonec vše dochutíme prolisovaným česnekem a kořením.