Recept na segedinský guláš III. recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g vepřové plece
- 1/2 velké cibule
- 20 g špeku
- 40 g tuku
- mletá paprika
- 2 bobkové listy
- 400 g kysaného zelí
- 1,5 lžičky hladké mouky
- 2 lžíce kysané smetany
- voda
- kmín
- sůl
Postup Recept na segedinský guláš III.
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou. Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme.
V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí a opět dusíme. Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky, rozmícháme a provaříme.
Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.