Rebarborový koláč z celorznné mouky s drobenkou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- asi 5 stonků rebarbory
- 90 g másla
- 1 prášek do pečiva
- 150 g cukru moučka
- 180 ml mléka
- 2 žloutky
- 125 g hladké mouky
- 125 g celozrnné mouky
- Drobenka:
- 45 g másla
- 100 g polohrubé mouky
- 50 g cukru krupice
Postup Rebarborový koláč z celorznné mouky s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme žloutky se změklým máslem, cukrem a mlékem.
Přidáme oba druhy mouky prosáté s práškem do pečiva.
Vše dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Stonky rebarbory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spaříme vroucí vodou. Rozprostřeme na těsto.
Připravíme si drobenku smícháním 3 surovin a dobře rukama propracujeme.
Koláč posypeme drobenkou a pečeme 45 minut při 160°C.