Rebarborový crumble recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g pokrájené rebarbory
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g třtinového cukru
- 1 skořicový cukr
- 100 g másla
- 1 dcl pomerančové šťávy nebo džusu
- sůl
Postup Rebarborový crumble
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru očistíme, oloupeme a pokrájíme na 2 cm dlouhé špalíčky.
Vhodíme do vařící vody a jakmile se voda začne znovu vařit, stáhneme z ohně a necháme 5 minut. Pokud je rebarbora starší, necháme vařit tak 2 minuty. Potom přecedíme a necháme vychladnout.
Pekáč tak 30x20 cm vyložíme pečícím papírem, na dno rozložíme rebarboru, zalejeme pomerančovou šťávou a zasypeme skořicovým cukrem.
Nakonec navršíme drobenku, kterou jsme si umíchali z mouky, cukru, másla a špetky soli.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 185 °C asi 30 minut. Podáváme pokud možno teplé se zmrzlinou a šlehačkou.