Ražniči v zapékací misce recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřového masa (plece, krkovička)
- 4 špekáčky (nebo jakákoliv uzenina)
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- mletá paprika (na chuť i pro barvičku)
Postup Ražniči v zapékací misce
Postup přípravy receptu
-
Maso, cibuli, česnek i uzeninu nakrájíme na kostičky, promícháme s hořčicí, solí, pepřem a mletou paprikou.
Dáme do pekáčku nebo jak já dávám do mísy z ohnivzdorného skla a přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme při 200°C. necelé dvě hodiny, podle toho jaké maso jsme použili.
Před dopečením můžeme pokličku oddělat, aby se nám odpařila šťávička, které je tam docela dost. My ji máme ale rádi, především politou na příloze. Podáváme s bramborovou kaší.