Raw nudle s mákem a javorovým sirupem recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 1/4 většího celeru
- 8 lžic máku
- 5 lžic javorového sirupu (či agáve, trváte-li na raw)
- 2 lžíce kokosového oleje
- trochu vanilkového lusku či vanilkový prášek
- čerstvá máta
Postup Raw nudle s mákem a javorovým sirupem
Postup přípravy receptu
-
Celer oloupejte a omyjte.
Oddělte asi 1/4, nakrájejte ji na silnější, asi centimetrové plátky a z těch poté postupně škrabkou po zahnuté části oškrábejte tenké plátky. Jestli jste na to příliš líní, můžete celer prostě nastrouhat. Ať tak či tak, celer dejte do misky, zalijte vodou a přidejte šťávu z půlky citrónu. Tento krok můžete vynechat a celer jíst rovnou, ale namočení ho ještě trochu zjemní.
Mák společně s vanilkovým luskem umelte v mlýnku na mák nebo v elektrickém mlýnku na kafe (pokud přihazujete vanilkový lusk, je elektrický mlýnek lepší varianta).
Asi po deseti, dvaceti minutách celer slijte, propláchněte a lehce prosušte.
V misce ho zalijte rozpuštěným kokosovým olejem a javorovým sirupem (množství si upravte dle vlastní chuti), promíchejte a přidejte mák s vanilkou.
Opět dobře promíchejte, nandejte na talíře či do misek, posypte čerstvou mátou (a kokosem) a můžete podávat!