Rajská polévka s řapíkatým celerem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 140 g rajského protlaku
- 1 velké oloupané rajče
- 150 g řapíkatého celeru
- 50 g másla
- 30 g hladké mouky
- 5 ks nového koření
- 1 bobkový list
- cukr krupice dle chuti
- sůl dle chuti
- cca 1 l vývaru
Postup Rajská polévka s řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme na plátky pokrájený řapíkatý celer s kuličkami nového koření, který následně posypeme moukou a ještě krátce osmažíme.
Poté vmícháme protlak se lžící cukru, opět vše krátce osmažíme a za stálého míchání zalijeme vývarem.
Přidáme bobkový list, osolíme, opepříme (není nutné) a povaříme do změknutí řapíku na skus.
Do polévky přidáme na kostičky pokrájené jedno velké nebo dvě menší oloupaná rajčata, která v polévce krátce povaříme, případně polévku ještě dosolíme nebo dosladíme dle chuti.
Podáváme s čerstvě nasekanými mladými lístky řapíku a do středu talíře s polévkou můžeme přidat ještě zavářku dle vlastní chuti (vařená tarhoňa, písmenka, rýže, kuskus nebo quinoa).