Rajská omáčka s plněnými paprikami a rýží recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- Plněné papriky:
- 4 papriky
- 400 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 vejce
- sůl
- sladká mletá paprika
- mletý pepř
- olej na smažení cibule
- Rajská omáčka:
- kousek másla a hladká mouka na zásmažku
- 500 g pasírovaných rajčat
- voda
- cca 5 lžiček cukru
- 1/2 lžičky soli
- 3 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 1/4 lžičky vegety
- skořice na špičku lžičky
- 1/2-1 kostka masoxu
- (Použít můžeme také koření pyramidku na rajskou omáčku. Tato pyramidka obsahuje bobkové listy, nové koření a skořici. Nemusíme tak toto koření přidávat každé zvlášť).
Postup Rajská omáčka s plněnými paprikami a rýží
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme plněné papriky. Papriky umyjeme a vydlabeme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme dozlatova.
Mleté maso dáme do mísy, přidáme osmaženou cibulku, vejce, sladkou mletou papriku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
Směsí naplníme papriky. Papriky dáme na plech a podlijeme vodou. Pečeme na cca 160-170°C, dokud není maso hotové a papriky měkké (trvá to cca 40-45 minut).
Když se papriky pečou, můžeme začít s přípravou omáčky. V hrnci uděláme zásmažku z másla a mouky. Když je zásmažka nazlátlá, zalijeme vodou a přidáme pasírovaná rajčata.
Osolíme, osladíme a přidáme všechno koření (nebo pyramidku + vegetu) a masox. Vaříme 10 minut a občas zamícháme.
Po 10 minutách v případě potřeby zahustíme záklechtkou (voda+mouka). Pokud zahušťujeme, povaříme omáčku ještě dalších 5-10 minut. Těchto pár minut mícháme omáčku častěji, aby se kvůli přidané mouce nepřipálila. Vyndáme koření (nebo pyramidku) a dochutíme.
Omáčku podáváme s plněnými paprikami a rýží.