Rajská omáčka s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 800 g hovězí přední plece
- 150 g rozpuštěného másla
- 1 velká cibule
- 1 l rajského protlaku
- koření (hřebíček, badyán, nové koření, bobkový list)
- celá skořice
- kousek másla
- cukr
- sůl
- 2 lžíce hladké mouky
Postup Rajská omáčka s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme doměkka, během vaření přiléváme vodu podle potřeby.
Měkké maso vyndáme z vývaru, tekutinu slijeme. V kastrolu rozpustíme druhou polovinu másla, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a pak do něj vmícháme rajský protlak.
Omáčku dochutíme cukrem, skořicí a solí a chvíli povaříme, ke konci vaření zjemníme kouskem másla, který v ní necháme rozpustit.