Rajčatová polévka s tykví a bazalkovými knedlíčky recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 800 g rajčat
- 500 g tykve (tykve)
- 1 cibule
- olej
- 1 lžíce mleté červené papriky
- sůl
- pepř
- Knedlíčky:
- 150 g dětské krupice
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- sůl
- mletý bílý pepř
- bazalkové listy (množství podle chuti a velikosti listů)
Postup Rajčatová polévka s tykví a bazalkovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Paradajky a tekvicu narežeme na malé kocky.
Narezanú cibuľu opražíme na troche oleja, pridáme mletú papriku a polovicu narezaných paradajok, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme. Varíme 10 minút, potom rozmixujeme.
Pridáme zvyšok paradajok a tekvicu, dolejeme potrebným množstvom vody, podľa potreby dosolíme. Povaríme 10 minút, potom vložíme knedlíčky a varíme ešte 5 – 8 minút, podľa ich veľkosti.
Knedlíčky: Z krupičky, vajíčka, soli, korenia, oleja a nasekanej bazalky vypracujeme cesto a necháme 10 minút postáť. Ak je cesto riedke, pridáme ešte krupičku, ale cesto nemá byť veľmi tuhé (len aby sa dali tvarovať guľky). Tvarujeme knedlíčky s priemerom asi 2 cm.