Rajčatová polévka s tykví a bazalkovými knedlíčky recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

800 g rajčat
500 g tykve (tykve)
1 cibule
olej
1 lžíce mleté červené papriky
sůl
pepř
Knedlíčky:
150 g dětské krupice
1 vejce
1 lžíce oleje
sůl
mletý bílý pepř
bazalkové listy (množství podle chuti a velikosti listů)

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky a tekvicu narežeme na malé kocky.

  2. Narezanú cibuľu opražíme na troche oleja, pridáme mletú papriku a polovicu narezaných paradajok, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme. Varíme 10 minút, potom rozmixujeme.

  3. Pridáme zvyšok paradajok a tekvicu, dolejeme potrebným množstvom vody, podľa potreby dosolíme. Povaríme 10 minút, potom vložíme knedlíčky a varíme ešte 5 – 8 minút, podľa ich veľkosti.

  4. Knedlíčky: Z krupičky, vajíčka, soli, korenia, oleja a nasekanej bazalky vypracujeme cesto a necháme 10 minút postáť. Ak je cesto riedke, pridáme ešte krupičku, ale cesto nemá byť veľmi tuhé (len aby sa dali tvarovať guľky). Tvarujeme knedlíčky s priemerom asi 2 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!