Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné) recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g mletého vepřového masa
- 150-200 ml červeného vína
- 120 g cibule
- 120 g mrkve
- 120 g celeru
- 30 g másla
- 4 lžíce olivového oleje
- necelá lžíce rajského protlaku
- 200 ml koncentrátu z rajčat (rajčatové sugo di pomodoro domácí výroby)
- 100 ml vývaru
- sůl
- mletý pepř
Postup Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme do něj olivový olej a když se rozehřejí, lehce na tom orestujeme krájenou cibuli a strouhanou mrkev a celer. Přidáme asi 2 lžíce vývaru, na mírném ohni povaříme 10-15 minut.
Na zeleninový základ vložíme mleté maso, vařečkou při vaření rozmělňujeme případné hrudky.
Vlijeme vývar a víno, necháme odpařit a přidáme protlak a salsu.
Promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a nezakryté pomalu vaříme asi 2 hodiny, až je směs zcela hustá.
Používáme k těstovinám, na lasagne, můžeme podávat i s bramborovou kaší. Zbytek ragú zavaříme 2 hodiny na 100 °C - získáme polotovar na další obědy.