Ragú s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 1 kg kližky
- Na marinádu:
- špetka římského kmínu
- špetka sladké papriky
- špetka oregana
- špetka tymiánu
- špetka bílého pepře
- 1 chilli paprička podrcená
- 1 PL celozrnné hořčice
- olivový olej
- Dále:
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 100 g sušených brusinek
- 200 ml husté krémovité smetany
- 2 dcl červeného vína
- cca 750 ml hovězího vývaru
- 2 lístky bazalky
- 6 lístků máty
- 6 lístků meduňky
- olej
Postup Ragú s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, na marinádu smícháme ingredience a maso v ní obalíme, necháme odležet, čím déle tím lépe. Aspoň ale hodinu.
Cibuli i česnek rozkrájíme nadrobno a necháme rozvonět na oleji – ne osmahnout, jen provonět.
Vhodíme maso a rychle restujeme, pak podlijeme vývarem jen do výše masa a pomalinku dusíme téměř do měkka podle druhu masa – u kližky to bylo cca 45 min.
Mezitím do zbytku vývaru vložíme bylinky a brusinky a necháme cca 10 min. odležet, pak je přidáme k masu a dodusíme úplně do měkka (u kližky dalších 15 min.). Přidáme víno a smetanu.
Maso vyndáme a omáčku rozmixujeme do hladka. Pak vložíme zpět maso, prohřejeme při vypnutém sporáku.
Po odležení je druhý den ještě lepší. Příloha – originál byla rýže, u nás máme rádi kolínka.