Pytt i panna (Maličkost v pekáčku) recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 2 cibule
- 7 brambor (vařených)
- 50 g slaniny
- hrst sušených hub
- 150 g uzeniny
- 200 g vařeného masa (hovězí, kuřecí, vepřové)
- pepř
- 4-6 vajec
- grilovací koření
- olej
- sterilovaná červená řepa
- okurka
- rajče
Postup Pytt i panna (Maličkost v pekáčku)
Postup přípravy receptu
-
V pekáčku opečeme na kostky nakrájené maso a slaninu s cibulí a předem namočenými houbami. Když je maso upečené, přidáme uvařené nakrájené brambory s uzeninou a promícháme. Osolíme a opepříme, přidáme grilovací koření a zapékáme dozlatova.
Pekáček ještě jednou vyjmeme z trouby a na opečené brambory rozklepneme vejce. Dáme ještě jednou zapéci a pečeme dle toho jak chceme mít vejce upečená. Podáváme s oblohou z rajčat, okurky a červené řepy.