Putování za švestkovou vůní recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Korpus:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 kypřící prášek
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek cukru moučka
- 3 lžíce kakaa
- Krém:
- 400 g zakysané smetany
- 200 ml mléka
- 1/2 pudinku bez vaření - Olé (vanilka)
- Švestková poleva:
- 600 g vypeckovaných švestek
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky růžové vody (nemusí být)
- cukr podle chuti
- 1 jahodový pudink v prášku
- 500 ml vody
Postup Putování za švestkovou vůní
Postup přípravy receptu
-
Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a mléko. Měchačkou promísíme, nalijeme na vymazaný a vysypaný velký plech a pečeme při 160°C asi 25 minut. Korpus pak vychladíme.
Kysané smetany šleháme asi dvě minuty, pak přidáme cukr, mléko a krém bez vaření. Znovu vyšleháme, ochutnáme, případně dosladíme a naneseme rovnoměrně na korpus.
Švestky vaříme asi v decilitru vody zhruba 30 minut s cukrem a skořicí. Nakonec přidáme růžovou vodu, propasírujeme přes síto a vychladíme.
Pudink s mícháme s cukrem a vodou, pak vlijeme švestkovou směs a vaříme do zhoustnutí. Směs potom nalijeme na krémem pomazaný korpus a moučník uložíme nejméně na dvě hodiny do lednice.