Pusinkové jahody Eton mess recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 ml šlehačky
- 500 g jahod
- sněhové pusinky (já dala od f. Marks&Spencer 4 ks)
- 1 vanilkový cukr
- vodka (alkohol nemusí být)
Postup Pusinkové jahody Eton mess
Postup přípravy receptu
-
Omyté a očištěné jahody si rozmačkáme (můžeme přidat tak 1 lžíci vodky)s jedním vanilkovým cukrem.
V míse si ušleháme šlehačku. Do ušlehané šlehačky lehce pomačkáme (tak, aby byly přítomny velké i malé kousky) sněhové pusinky. Poté přidáme rozmačkané jahody a lehce promícháme.
Dezert by neměl být úplně promíchaný, měla by být vidět jahodová vložka;-), což mně se nepodařilo, neboť jahody koupené nyní v obchodě nejsou tak krásně zbarvené jak letní.
Jahody lze nahradit malinami.
Plníme do sklenic, můžeme polít jahodovou polevou. Ozdobit meduňkou.