Puncove rezy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- na 1 piskotovy korpus:
- 4 vejce
- 6 lžíce vody
- 200 g mletého cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 prasku do peciva
- špetka soli
- vsetky suroviny potrebujeme 3x, pretoze pecieme 3 piskotove korpusy
- Na punc:
- 100 ml rumu (mozno aj trosinkuy viac:))
- 100 ml vody
- 250 ml malinového sirupu
- stava z 1/2 az z 1 citronu (ochutnajte a podla svojej chute si regulujte mnozstvo citronovej stavy)
- aroma - punc
- na polevu:
- 250 g viackrat preosiateho praskoveho cukru
- 1 lžíce vřící vody
- 1-2 lžíce citronove stavy
- špetka barviva potravinářského červeného nebo růžového
- okrem toho:
- dobry, riedky dzem bez kuskov ovocia 380 ml (ja som pouzila malinovy, ale mozete pouzit aj marhulovy)
Postup Puncove rezy
Postup přípravy receptu
-
Zltky naslahame s cukrom, pridame vodu a preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Nakoniec jemne (uz len rucne) zamiesame z bielkov a stipky soli vyslahany tuhy sneh.
Pecieme na plechu 30x40 cm vylozenom papierom na pecenie vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch C asi 15 - 20 minut. Upecieme 3 x takyto piskotovy korpus. Nechame vychladnut.
Pripravime si puncovu polevu zmiesanim vsetkych prisad. Vychladnuty korpus natrieme polovicou dzemu. Nezabudnite odstranit papier na pecenie.
Druhy plat pozdlzne rozdelime na 7 pasikov cca 3,5 cm. Styri ostanu nenamocene a tri namocime do pripraveneho puncu.
Pasiky namacame po jednom. Punc je dobre si preliat do plechu s krajom, lepsie sa pasiky v tom namacaju. Pracujeme rychlo, aby sa pasy velmi nerozmocili lebo hrozi ich polamanie.... (dobre je pozriet si spominane video).
Na korpus natrety dzemom ukladame striedavo pasiky - suchy, namoceny. Pritalacime k sebe.
Zvysnym puncom opatrne polejeme namocene pasiky. Nenamocene pasiky piskoty sa navlhcia od tych namocenych nerovnomerne a tak vznikne mozaika.
Natrieme druhou polovicou dzemu a prilozime tretim korpusom.
Cely zakusok zatazime, najlepsie cez noc.
Potom urobime polevu zmiesanim vsetkych prisad. Miesame, kym je poleva pekna, hladka. Naniesieme na korpus a rozotrieme rovnomerne na zakusok. S polevou pracujeme rychlo, pretoze ma tendenciu skoro zhustnut.
Pozdlzne prekrojime zakusok na tri casti a krajame cca 1,5 cmm rezy.