Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 1 cibule
- 4 plátky Váhalovy (nebo anglické) slaniny
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 2 nožky párků
- 1 velká okurka nebo dvě malé kyselé okurky
- hořčice
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička uzené papriky
- drůbeží vývar (i z kostky)
- cca 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- 1 lžíce másla
- olej
- proužky nakládané kapie
Postup Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku.
Zabalíme do závitku, který také osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky. Posypeme oběma paprikami, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Závitky vyjmeme, rozmícháme si mouku v trošce vody a zašleháme po omáčky. Necháme provařit asi 20 minut. Na závěr omáčku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou. Na talíři ozdobíme proužky kapie.