Pstruh s hash brown recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

2 filety ze pstruha
4 uvařené brambory
přepuštěné máslo
řepkový olej
sůl
citronový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze pstruha i s kůží omyjeme, osušíme a na straně kůže jednou, nejlépe dvakrát opatrně prořízneme (nebude se nám kroutit). Filety osolíme, opepříme a necháme malou chvilku odležet.

  2. Uvařené studené brambory nastrouháme na hrubém struhadle a v misce smícháme se solí a pepřem. Ideálně do lívanečníku s olejem si vkládáme bramborovou směs a opékáme do zlaté barvy. Filety ze pstruha zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým přepuštěným máslem do zlaté barvy z obou stran – vždy opékáme nejdříve tu stranu, která bude viditelná při servírování.

  3. Jakmile je ryba opečena tak ji podáváme na bramborových placičkách (hash brown).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!