Pstruh s citronem a tymiánem recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- pstruh
- 1 cibule
- 1 citrón
- máslo
- tymián (nejlépe čerstvý)
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- rybí koření
- pečící papír
- na přílohu:
- brambory
- máslo
- mléko
- pažitka
- zelenina podle chuti (rajče, okurka, paprika...)
Postup Pstruh s citronem a tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Pstruha pořádně umyjeme ve vodě. Osolíme, opepříme a dochutíme paprikou z venku i uvnitř. Dovnitř dáme rybí koření.
Do mističky dáme: ½ citrónu nakrájeného na poloviční plátky, stejně tak i cibulku a nadrobno nasekaný tymián.
Všechno v misce promícháme a směsí naplníme pstruha.
Na plech dáme pečící papír, položíme pstruha a na něj plátky másla.
Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna do zlatova na obou stranách. Díky pečícímu papíru se ryba lehce dá otočit. Pstruha ozdobíme zbylým citrónem.
Příloha: do uvařených brambor dáme, nasekanou pažitku, tak 2 plátky másla a trochu mléka. To celé rozšťoucháme. Můžeme podávat se zeleninou, nakrájeným rajčetem, okurkou, paprikou podle toho na co je chuť.