Pstruh na cibuli a bramborách recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 2 pstruzi
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
- kmín
- špetka kari
- olej
- 1 velká cibule
- 400 g brambor
- kousek másla
Postup Pstruh na cibuli a bramborách
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy omyjeme, osušíme. Česnek rozetřeme s trochou soli a špetkou kari. Rozdělíme na dvě části a zevnitř vetřeme do ryb. Zvenku ryby osolíme, posypeme kmínem.
Dno pekáčku vymazaného olejem, pokrájíme jednu velkou cibuli na kolečka a rozložíme ji po celém dně. Na cibuli navrstvíme oloupané, na kostičky pokrájené brambory. Ty také lehce osolíme a pokmínujeme. Na brambory položíme pstruhy. Do nich dáme kousek másla a na ně také. Pečeme při 220 °C. Ryby po půl hodince otočíme, aby byly opečené z obou stran.