Pstruh na červené řepě recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 2 pstruhy
- 250 g červené řepy
- 50 g másla
- 1 stroužek česneku
- 1 svazek kopru
- 2,5 dl suchého bílého vína
- olej
- sůl
Postup Pstruh na červené řepě
Postup přípravy receptu
-
Pekáčik vytrieme cesnakom a vložíme polovicu masla narezaného na plátky. Posypeme polovicou nasekaného kôpru a navrch uložíme osolené pstruhy. Podlejeme vínom a zakryté vložíme do rúry. Pečieme na 180 °C 15 minut.
Medzitým narežeme cviklu na maličké kocky a na oleji restujeme za občasného miešania 15 minut, osolíme. Rybu vyberieme z pekáča a udržiavame v teple.
Výpek zlejeme do kastrólika a zredukujeme na 1/3. Odstavíme z ohňa, pridáme zvyšok masla a kôpru a metličkou prešľaháme. Na tanier dáme cviklu, uložíme pstruha a prelejeme šťavou. Podávame so zemiakmi.