Pstruh na červené řepě recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

2 pstruhy
250 g červené řepy
50 g másla
1 stroužek česneku
1 svazek kopru
2,5 dl suchého bílého vína
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pekáčik vytrieme cesnakom a vložíme polovicu masla narezaného na plátky. Posypeme polovicou nasekaného kôpru a navrch uložíme osolené pstruhy. Podlejeme vínom a zakryté vložíme do rúry. Pečieme na 180 °C 15 minut.

  2. Medzitým narežeme cviklu na maličké kocky a na oleji restujeme za občasného miešania 15 minut, osolíme. Rybu vyberieme z pekáča a udržiavame v teple.

  3. Výpek zlejeme do kastrólika a zredukujeme na 1/3. Odstavíme z ohňa, pridáme zvyšok masla a kôpru a metličkou prešľaháme. Na tanier dáme cviklu, uložíme pstruha a prelejeme šťavou. Podávame so zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!