Provensálský tuňák recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 300 g přepůlených cherry rajčat
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky tymiánu
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1/2 šálku černých oliv, nakrájených na plátky
- 4 ks (každý 125 g) steaků z tuňáka
- sůl
- bílý pepř
- pečivo k podávání
Postup Provensálský tuňák
Postup přípravy receptu
-
Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky, snižte teplotu a vše 7 až 10 minut restujte. Občas promíchejte, rajčata ani bylinky nesmějí ztmavnout. Odstavte a vmíchejte olivy.
Na vysokou teplotu rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olejem a steaky z tuňáka z každé strany asi minutu opékejte.
Na talíře rozdělte rajčatovou směs a přidejte k ní na plátky pokrájený steak. Podávejte ozdobené bylinkou a s čerstvým pečivem.