Provensálský chléb s česnekem recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 350 g hladké mouky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 300-350 ml vody
- 20 g kvasnic
- 1 pl cukru
- 2 kl soli
- 2 pl provensálského koření
- 4-5 stroužků česneku nakrájené na plátky
- 100 ml olivového oleje
Postup Provensálský chléb s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme mouky uděláme důlek do něj dáme kvasnice. Posypeme cukrem a zalijeme dvěma lžícemi teplé vody a necháme vzejít kvásek.
Pak přidáme olej, koření, sůl a česnek.
Vypracujeme hladké těsto, zaprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto prohněteme rozdělíme na půl a vytvoříme dva bochníčky.
Ještě necháme vykynout, potřeme olivovým olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 25minut.
Po upečení necháme na mřížce vychladnout.