Profiterol recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

větrníčky:
125 g mléka
125 g vody
110 g másla
špetka soli
špetka cukru
140 g mouky
5 vajec
krém:
350 g mléka
150 g smetany
80 g cukru
1 vejce
3 žloutky
40 g kukuřičné mouky
vanilkový lusk
čokoládový krém:
250 g čokolády na vaření
250 g mléka

Postup přípravy receptu

  1. Větrníčky: Do kastrůlku dáme mléko s vodou, máslo, sůl a cukr. Jakmile začne vařit vsypeme mouku a hbitě mícháme. Těsto musí být hladké. Necháme vychladnout a pak vešleháme jedno vejce po druhém. Na plech vyložený pečícím papírem děláme hromádky a pečeme při 200°C asi 30-40 minut (záleží na troubě). Po dobu pečení troubu neotvíráme.

  2. Krém: Do kastrůlku dáme mléko se smetanou a z vanilkového lusku semínka. V misce smíchíme vajíčka s cukrem a kukuřičnou moukou. Přilijeme trošku vlažného mléka a dobře rozmícháme. Směs nalijeme do ostatního mléka, jakmile začne houstnout a bublat ztáheme z plotny a necháme vychladnout. Občas promícháme.

  3. Čokoládový krém: Čokoládu rozlámeme na kousky a zalijeme horkým mlékem a vymícháme do hladka.

  4. Větrníčky plníme krémem, dáme do misky a polijeme čokoládou. Zdobíme ušlehanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!