Pražma recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 pražma
- sůl
- pepř
- olivový olej
- hladká mouka
- přepuštěné máslo
- jarní cibulka
- petrželová nať
Postup Pražma
Postup přípravy receptu
-
Čerstvou pražmu dobře omyjeme a důkladně, je-li to potřeba, vyčistíme břišní dutinu. Rybu následně osušíme. Z obou stran rybu na boku 3x až 4x šikmo nařízneme, dokud nám nůž nenarazí na žeberní kost. Poté rybu z obou stran pokapeme pár kapkami olivového oleje, který pečlivě vetřeme i do zářezů. Následně rybu vydatně osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet.
Rozpálíme pánev, do které dáme lžicí přepuštěného másla. Jakmile je rozpálená, tak velmi rychle přes sítko poprášíme rybu z obou stran velmi lehce hladkou moukou a vložíme rozpáleného oleje. Opékáme zprudka postupně z obou stran do zlaté barvy. Opečenou rybu, které je velmi pevné konzistence při servírování zdobíme jemně sekanou jarní cibulkou a petrželovou natí.
Vhodnou přílohou je buď nic, tedy ryba jen tak jako chuťovka, opečená bylinková bageta nebo chléb focaccia.