Pravý ukrajinský boršč recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 2 červené řepy
- 1/2 hlávky bílého zelí (menší)
- 6 brambor
- 1/2 pytlíku zeleniny na svíčkovou
- 0,5 kg předního hovězího
- 0,5 kg vepřového plecka
- 1 kuřecí stehno
- sůl
- zakysaná smetana
Postup Pravý ukrajinský boršč
Postup přípravy receptu
-
Do vody ve velkém hrnci si dáme vařit maso. Osolíme a vaříme, dokud není maso měkké, první vyndáme kuřecí, pak vepřové a nakonec hovězí.
Do vývaru dáme nakrájené zelí, pak si nakrájíme řepu, kterou pak také přidáme, nakrájíme si brambory a taky je přidáme. Nakonec dáme zeleninu pod svíčkovou.
Vše necháme chvilku povařit a nakonec přidáme nakrájené maso.
Dochutíme pouze solí a můžeme podávat:-) Zakysanou smetanu přidáme až na talíři.