Pórkovo-žampionový krém recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 3 hrsti pórku
- 10 žampionů
- 3 lžíce másla
- 2 střední brambory
- 200 ml smetany ke šlehání (nebo na vaření)
- zeleninový nebo drůbeží vývar (i z kostky)
- bílý pepř
- sůl
- pár kapek citronové šťávy
Postup Pórkovo-žampionový krém
Postup přípravy receptu
-
Na másle opečeme dočervena na jemné plátky pokrájené žampiony, pak přidáme na kolečka nakrájený pórek.
Když lehce zavadne, zalijeme zeleninu vývarem a přidáme nadrobno nakrájené brambory. Vaříme do změknutí brambor.
Pak odstavíme, tyčovým mixérem rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Vypneme a vlijeme smetanu, která by neměla být příliš studneá, aby nevznikly hrudky. Už nevaříme.
Na talíři zdobíme kolečky čerstvého pórku a několika kapkami smetany. Podáváme samotné nebo s bílým pečivem, krutonky atd.