Pórkovo-cibulový koláč recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 2 pórky
- 2 střední cibule
- 200 g tvrdého sýra
- 3 vejce
- 250 ml smetany
- mozzarella
- máslo
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- 1 balení listového těsta
Postup Pórkovo-cibulový koláč
Postup přípravy receptu
-
Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka.
Do pánve dáme rozehřát máslo a cibuli s pórkem na něm osmahneme, dokud cibule nezesklovatí a pórek nezměkne.
Mezitím do mísy nastrouháme sýr, přidáme vejce a smetanu, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vše promícháme.
Do sýrové směsi přidáme pórek s cibulí a znovu promícháme.
Listové těsto vyválíme a vyložíme jím připravenou formu i po okrajích.
Vlijeme sýrovo-pórkovou směs a poklademe kousky mozzarelly.
Připravený koláč vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů a pečeme 20-30 minut.
Okraje by měly mít zlatavou barvu a sýr na koláči musí být mírně hnědý.
Pak koláč vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout. Je výborný teplý i studený.