Pór zapečený s brynzou recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

2 velké pórky
30 g másla
50 g hladké mouky
mléko (podle potřeby)
2 vejce
200 g brynzy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pór narežeme na kusy asi 15 cm dlhé a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme mliekom, rozšľaháme a povaríme asi 10 minút na hustejšiu omáčku.

  2. Odstavíme z ohňa, osolíme, okoreníme a vmiešame vajíčka. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika uložíme pór a posypeme bryndzou.

  3. Zalejeme omáčkou a v rúre pri 160°C zapečieme asi 20 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!