Pomerančový mřížkový koláč recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
200 g hladké mouky
75 g Solamylu
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 vanilinový cukr
125 g moučkového cukru
3 vejce
125 g změklého másla nebo Hery
5 polévkových lžic pomerančové šťávy
nastrouhaná pomerančová kůra z 1 pomeranče
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
250 g zakysané smetany
2 vanilinové cukry
1 vanilkový puding v prášku
2 vejce
2-3 polévkové lžíce moučkového cukru
3 polévkové lžíce vymačkané pomerančové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a šlehačem nejprve na nejnižším stupni a poté na nejvyšším stupni vyšleháme (cca 2 minuty).

  2. Těsto pomocí stěrky stejnoměrně rozetřeme do vymazaného a vysypaného plechu (30x40cm).

  3. Suroviny na tvarohovou náplň šlehačem vyšleháme dohladka a naplníme do cukrářského sáčku.

  4. Do těsta uděláme otočenou vařečkou žlábky do čtverců.

  5. Do žlábků nastříkáme několik řad nad sebou tvarohovou náplň.

  6. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 35 - 45 minut.

  7. Po upečení a vychladnutí pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!