Pomerančový koláč podle Annabel Langbein recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1 pomeranč - bio
- 1/2 hrnku vody
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
- 125 g změklého másla
- 2 hrsti rozinek
- 2 hrsti vlašských ořechů
Postup Pomerančový koláč podle Annabel Langbein
Postup přípravy receptu
-
Pomeranč opláchneme, pokud nemáme bio, tak dobře očistíme kartáčkem a nakrájíme na kousky. Rozsekáme v mixéru (já použila takový ten sekáček, co je u tyčového mixéru).
V míse smícháme sypké přísady, přidáme nasekaný pomeranč, vodu, vejce, máslo a promícháme.
Rozinky a oříšky promixujeme nebo posekáme v sekáčku tak, aby nám zůstala trošku hrubší konzistence (ne na kaši). Vmícháme do těsta.
Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme na 170°C asi 45 min.