Pomerančovo-citrónová buchta s čokoládou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 220 g cukru krystal
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 dcl vody
- 1 dcl oleje
- 2 citróny
- 1 pomeranč
- čokoláda
Postup Pomerančovo-citrónová buchta s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme vodu,olej, mouku, kypřící prášek, kůru z jednoho omytého citrónu, šťávu z obou citrónu a rádně prošleháme. Zvlášť si vyšleháme sníh z bílků a opatrně vmícháme do směsi.
1/2 hotové směsí nalijeme do dortové formy, přidáme na malé kousky rozkrájený pomeranč a poházíme polámanou čokoládu. Nakonec přelijeme druhou polovinou směsi.
Pečeme při 175st, přibližně 45min.