Pomerančové hřebínky bez lepku, mléka a vajec recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 90 g bezlepkové mouky Schär B
- 30 g bezlepkové mouky Jizerka
- 30 g solamylu
- 1/4 kávové lžičky xanthanu
- 60 g moučkového cukru
- 100 g margarínu (Stelly nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
- šťáva a kůra z 1/2 pomeranče
- čokoládová pomazánka bez obsahu mléka (např. od firmy Rapunzel)
- čokoládová poleva
- cukrové zdobení
Postup Pomerančové hřebínky bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pomerančovou šťávu raději přidáváme po částech, abychom těsto neutopili.
Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hřebínky. Pečeme při 160°C asi 8 min.
Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme.
Slepíme čokoládovou pomazánkou bez mléka. Polovinu každého hřebínku namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme cukrovým zdobením. Čokoládovou polevu připravuji z čokolády na vaření Orion (neobsahuje mléko) a kousku ztuženého tuku.