Pomazánka z košťálů na způsob hummusu recept
Top Recepty, PomazánkySuroviny na recept
- 3 hrnky nakrájených košťálů (květák, brokolice, kapusta, mangold…)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce tahini
- 1 stroužek česneku
- citronová šťáva podle chuti
- sůl
- volitelně mletý římský kmín a chilli koření
Postup Pomazánka z košťálů na způsob hummusu
Postup přípravy receptu
-
Košťály podlijeme trochou vody (stačí přibližně 1/3 hrnku) a uvaříme doměkka, podle druhu zeleniny to trvá asi 10-20 minut).
Uvařenou zeleninu necháme vychladnout. Poté ji rozmixujeme s olejem, tahini, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem.
Podle potřeby naředíme trochou vody, ve které se zelenina vařila. Osolíme, případně dochutíme římským kmínem a chilli kořením a můžeme podávat.