Pomalené plecko na zelenině a bylinkách recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- 400 g vepřového plecka
- 1 kedlubna
- 1/2 sáčku mražené čínské zeleninové směsi
- nové malé brambory dle počtu porcí
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- hrst čerstvých bylinek (meduňka, máta, bazalka, rozmarýn, libeček)
- špetka soli
- špetka pepře
- mleté chilli papričky – dle chuti
- sádlo nebo jiný tuk
- 1 dcl vývaru nebo vody
Postup Pomalené plecko na zelenině a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky. Brambory řádně očistíme, nové neloupeme. Podle velikosti je nakrájíme na 1 cm plátky. Kedlubnu po oloupání nakrájíme na proužky.
Na pánvi rozpálíme sádlo, zpěníme a rozvoníme cibuli a česnek. Rychle orestujeme maso.
Do pomalého hrnce vlijeme sádlo s cibulí a česnekem. Poklademe plátky brambor, kedlubnou a zeleninou. Slabě osolíme a opepříme. Přidáme maso, které rovněž okořeníme a přidáme i chilli. Malinko podlijeme vodou nebo vývarem
Na II.stupni pomalíme 3 hodiny. Po 2 hodinách přidáme nasekané bylinky. Na talíři dozdobíme rajčátky či jinou zeleninou a bylinkami.