Polévka z předvařené červené řepy recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2-3 předvařené červené řepy vcelku
1 mrkev
kousek celeru
cibule
olivový olej
kuřecí vývar
sůl
pepř
tymián
balsamikový ocet
zakysaná smetana
1 stroužek česneku (kdo nechce, nemusí)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájím cibulku, osmahnu na lžíci olivového oleje, přidám tymián, česnek, pak řepu a zeleninu nakrájenou na kostky a zaliji kuřecím vývarem.

  2. Vařím cca 30 min, pak vše rozmixuji ponorným mixérem.

  3. Polévka se zahustí sama, jen dochutím pepřem, solí a kapkou balsamicového octa. Na talíři přidám lžičku zakysané smetany a dozdobím bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!