Polévka z pečené zeleniny s česnekem a smetanou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 4 papriky (2 bílé, 2 červené)
- 1 malá cuketa
- 3 listy bílého zelí
- 4 větší rajčata
- 1 velká cibule
- 1 hlavička česneku
- sůl a pepř
- lžíce olivového oleje
- 250 ml smetany 33%
- 500 ml vývaru nebo vody
- Na ozdobu:
- parmazán
- pažitka
- krutonky
Postup Polévka z pečené zeleniny s česnekem a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme na větší kusy, dáme do pekáčku, přidáme rozpůlenou hlavičku česneku, vše pokapeme olejem a mírně osolíme. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů. Pak vyjmeme česnek a vyškrábneme z něho upečené stroužky, vrátíme k zelenině a zalijeme vývarem nebo vodou. Povaříme 20 minut, pak rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme smetanu. Dochutíme solí a pepřem, popř. polévkovým kořením.
Podáváme s parmazánem, krutonky a sekanou petrželkou nebo pažitkou.