Polévka z hovězích oháněk Sop buntut recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- ¾ kg hovězích oháněk (nejlépe již rozdělené na kusy podle obratlů)
- 2 středně velké mrkve pokrájené na 3cm délky
- 3 ks brambory, na kostičky nakrájené
- nať koriandru posekaná
- 2 červené cibule pokrájené na kostičky
- šalotka
- 3 lžíce másla nebo oleje
- Koření:
- 3 stroužky česneku
- pepř na dochucení
- muškátový oříšek 1 cm
- malá čili paprička bez semínek
- skořice 2 cm
- hřebíček 5 ks
- 5 cm plátků zázvoru
- 5 ks kardamonu
- sůl podle chuti
- hnědý cukr 1 lžička
Postup Polévka z hovězích oháněk Sop buntut
Postup přípravy receptu
-
Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso).
Utřeme česnek, přidáme čerstvě mletý pepř, nastrouháme muškátový oříšek, osolíme, krátce opečeme na másle nebo oleji a přidáme k masu.
Přidáme hřebíček, skořici, kardamon, zázvor, mrkev, cibuli, čili papričku a brambory a uvaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme koriandrovou nať a dle chuti přisladíme. Na talíři posypeme smaženou šalotkou.
Podáváme s miskou bílé rýže (nejlépe jasmínové), kterou můžeme lehce zvlhčit polévkou nebo si ji dle chuti přidáme do horké polévky na dohuštění. Maso se zpravidla jí až po snědení polévky a velmi chutná se sladkou sojovou omáčkou, která výborně doplní chuť měkkého hovězího. Jako příloha se přidávají pokrájená rajčata.