Polévka z hlívy ústřičné, drštek a zeleniny recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 600 g předvařených drštek
- 150 g kořenové zeleniny
- 1/2 řapíkatého celeru
- 150 g hlívy ústřičné
- 2 polévkové lžíce sádla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky sladké mleté papriky
- pepř
- sůl
- 4 stroužky česneku
- majoránka
- 1-2 čajové lžičky sekané petrželky
- 1 sušená chilli paprička
- zeleninový bujón
Postup Polévka z hlívy ústřičné, drštek a zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Předvařené drštky pečlivě omyjeme, ještě jednou je prodrbeme solí, zalijeme studenou vodou a vaříme do měkka v hrnci. Uvařené drštky vyjmeme a pokrájíme na nudličky.
Ze sádla a mouky si připravíme jíšku, kterou zaprášíme sladkou paprikou a ještě opatrně osmahneme. Jíšku rozmícháme v malém množství prochladlého vývaru a vmícháme do polévky.
Přidáme očištěnou pokrájenou hlívu ústřičnou a nastrouhanou kořenovou zeleninu + řapikatý celer nakrájený na kousky, zeleninový bujón, pepř a vaříme ještě asi 20 minut.
Před dokončením, polévku okořeníme utřeným česnekem, chilli papričkou a přidáme petrželku.