Polévka s játrovými knedlíčky recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 vepřová kost (žebro)
1 ks vepřého játra
mrkev
celer
petržel
cibule
česnek
celý pepř
nové koření
sůl
2 kostky maggi (může a nemusí být, jak kdo má rád)

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme vařit do studené vody, cibuli ve slupce kvůli barvě, vaříme tahem. Sbíráme pěnu. Přecedíme, maso a zeleninu nakrájíme, česnek též dáme do vývaru.

  2. Potom si uděláme knedlíčky: 1 ks vepř. játra rozmixujeme, přidáme majoránku, vajíčko, trochu hladké mouky, trochu strouhanky, česnek, 1 malou cibuli (může a nemusí být, já ji dávám, je to lepší), sůl, pepř a pak dáváme do vroucí polévky.

  3. Když je polévka hotová, ozdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!