Polévka pro nenasyty recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- - brambory
- - mrkev
- - celer - nať i kořen
- - cibule
- - cuketa
- - růžičková kapusta
- - hrášek
- - kukuřice
- - máslo
- - petrželka
- - vegeta
- - mletý kmín
- - pepř
- - dýňový olej
- - vejce
Postup Polévka pro nenasyty
Postup přípravy receptu
-
Já celer naprosto miluji a kupuji ho i s natí. Nať pěkně okrájím, lístečky nasekám a zamrazím. A košťály a ty hrubé stonky překrájím a zamrazím též, pokud polévku nechci dělat hned.
Část kořene celeru si očistím, oloupu a nakrájím na malé kostky. Stejně tak brambory (v mém případě dvě velké, nebo více menších), dvě velké nebo tři střední mrkve též oškrabat a nakrájet podélně na polovinu a pak na plátky měsíčků.
Pár kuliček růžičkové kapusty očistíme a přepůlíme.
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl a poté na drbno na plátky.
Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle. Pokud použijete celer mražený, přidejte až později.
Poté zalijeme vařící vodou a přidámě celerové natě a na kostky nakrájenou a oloupanou malou cukínu. Všechno necháme pořádně vyvařit.
Vybereme kapustičky a poté rozmizujeme ponorným mixérem a rozředíme na potřebou hustotu.
Dáme zpět na plotnu, vrátíme kapustičky a přidáme mražený hrášek a kukuřičku.
Ochutíme mletým kmínem a opravdu se nemusíme bát a nešetříme. Dochutíme vegetou.
Ke konci přilijeme jedno vejce a rozmícháme.
Už do odstavené polévky přidáme nasekanou petrželku a též jí nešetříme. Dodává polévce tu správnou chuť.
Už při vaření nebo až na talíři dochutíme čerstvě namletým pepřem. Na talíři dochutíme pár cákanci dýňového oleje.