Polévka Babiččino tajemství recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 střední mrkev
- 1 střední petržel
- 1 malá cibule
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce nasekané zelené petrželky
- 2 rovné polévkové lžíce polohrubé mouky
- sůl
- 1-1,5 litru vody
- na dochucení Vegeta (bez glutasolu)
- asi 50 g másla
Postup Polévka Babiččino tajemství
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, petržel a cibuli nastrouháme na jemno. V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu krátce orestujeme, zalijeme horkou vodou, přidáme petrželku, osolíme a krátce povaříme.
Vejce rozšleháme a zašleháme mouku (hustota by měla být jak na palačinky).
Vejce vlijeme do polévky a chvíli povaříme, dochutíme vegetou. Vejce v polévce má být rozvařené, netvořit žádné noky.