Polévka Babiččino tajemství recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 střední mrkev
1 střední petržel
1 malá cibule
1 vejce
2 polévkové lžíce nasekané zelené petrželky
2 rovné polévkové lžíce polohrubé mouky
sůl
1-1,5 litru vody
na dochucení Vegeta (bez glutasolu)
asi 50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, petržel a cibuli nastrouháme na jemno. V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu krátce orestujeme, zalijeme horkou vodou, přidáme petrželku, osolíme a krátce povaříme.

  2. Vejce rozšleháme a zašleháme mouku (hustota by měla být jak na palačinky).

  3. Vejce vlijeme do polévky a chvíli povaříme, dochutíme vegetou. Vejce v polévce má být rozvařené, netvořit žádné noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!