Polévka ala rajská z červené řepy recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 cibule (větší)
- 2 mrkve
- 1 červená řepa
- asi 1-2 lžíce oleje
- sůl
- cca 1 litr zeleninového vývaru (stačí i horká voda)
- pár kapek sojové omáčky
- ocet
- cukr
- koření:
- špetka skořice
- špetka tymiánu
- špetka oregána
- špetka bazalky
- citrónová šťáva z 1/4 citronu
- zakysaná smetana (na ozdobení)
- ovesné vločky (na zahuštění)
Postup Polévka ala rajská z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu omyjeme, neloupeme a dáme ji vařit vody do změknutí (20-40 minut).
Ohřejeme si zeleninový vývar, nebo dáme vařit vodu.
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a restujeme.
Zalijeme horkým vývarem, vodou a vaříme do měkka.
Uvařenou řepu pokrájíme a přidáme do polévky a rozmixujeme.
Pokud je polévka málo hustá, můžeme přidat ovesné vločky (chvilku povaříme a rozmixujeme, obvykle přidávám hrst rovnou když zalévám horkou vodou osmaženou cibuli s mrkví).
Polévku odstavíme, přidáme sójovou omáčku, ocet, citrónovou šťávu, cukr sůl a koření podle chuti.Pokud má chutnat jako rajská, musíte dochutit více:-D. Podáváme ozdobené lžící smetany, pokud nevaříte v zimě, ozdobte lístkem bazalky.