Polevane vanilkovo-kakaove cupcakes s dulce de leche kremem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

160 g zmekleho masla
80 g trtinoveho cukru
4 vejce
240 g hladke mouky
90 ml mleka
5 lzicek kakaa
2 lzicky prasku do peciva
spetka soli
l zicka vanilkove esence
(vsechny ingredience musi byt pokojove teploty)
sirup:
1 hrnek vody
1 hrnek cukru
par kapek citronove stavy
2 lzice javoroveho sirupu
krem:
1 pudink bez vareni
400 ml smetany ke slehani
1/4 hrnku mleka
2 lzice kremove bile cokolady

Postup přípravy receptu

  1. Vodu a cukr na sirup přivedeme za občasného míchání k varu, přidáme pár kapek šťávy z citrónu a na mírném ohni vaříme cca 5-10 minut, do konzistence sirupu.

  2. Necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme javorový sirup.

  3. Máslo a cukr vyšleháme v hladkou pěnu. Pomalu zašleháme vejce (po jednom, pokud šleháte v robotu, snožte obrátky na minimum a doporučuji K-metlu). Prosejeme mouku s práškem do pečiva a solí.

  4. Do máslové směsi opatrně přidáváme mouku a mléko (vždy střídavě a po troškách tak, abychom začali o skončili moukou). Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přidáme vanilkovou esenci, do druhé kakao a lžíci mléka.

  5. Košíčky na cupcakes vytřeme olejem (já dělám větší, těsto mně vyšlo na 9 košíčků, u menších těsto vyjde na dvojnásobek), vysypeme kokosem a střídavě lžící dáváme vrstvu tmavého a světlého těsta. Pokud používáme jednorázové papírové košíčky, nemusíme vymazávat olejem a vysypávat.

  6. Pečeme při 180°C cca 15 minut. Pro kontrolu provedeme špejlí zkoušku.

  7. Ihned po upečení každý cupcake polijeme 5 lžičkami sirupu a necháme vsáknout. Poté vyndáme z košíčku. Pokud se nám cupcakes nerovnoměrně nafoukly, můžeme je seříznout nožem, ale většinu nepřesností ukryje a doladí krém. Necháme vychladnout.

  8. Pudink, šlehačku a mléko dáme do šlehače a ušleháme tuhý krém. Přimícháme bílou čokoládu.

  9. Cupcakes ozdobíme krémem a dále dle vlastní fantazie. Já použila práškové cappuccino, strouhanou čokoládu, kuličky Nesquik a vlašské ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!