Polentové noky s hermelínem a česnekovo-bylinkovým máslem recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

250 g kukuřičné krupice (polenty)
1 litr vody
sůl
1 hermelín
máslo nebo olivový olej
125 g másla
1 stroužek česneku
pár kapek citrónové šťávy
2 lžíce nasekaných bylinek:
pažitka
petrželka
libeček
bazalka...apod (kombinace dle individuální chuti)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším kastrolu dáme vařit vodu, kterou osolíme buď obyčejnou solí nebo bylinkovou kostkou (lepší:-)). Do vroucí vody za stálého míchání přisypáváme polentu a od bodu varu vaříme a průběžně často mícháme asi 15 minut. Uvařenou polentu smícháme s nadrobno nakrájeným hermelínem, povrch uhladíme, potřeme rozpuštěným máslem nebo olivovým olejem a necháme vychladnout.

  2. Mezitím ze změklého másla, prolisovaného česneku, bylinek, citrónové šťávy a soli utřeme bylinkové máslo, vytvarujeme do válečku a necháme v ledničce (nebo chvilku i v mrazáku) ztuhnout. Z vychladlé polentové směsi tvarujeme pomocí lžíce nebo rukama malé noky (velikosti sousta), které potom ohřejeme v mikrovlnné troubě nebo na pařáku a poklademe bylinkovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!