Polenta na hlávkovém salátu recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- Polenta:
- 170 g kukuričné krupice
- ½ l vývaru
- 80 g žultého sýra typu Blaťácke zlato
- muškátový oříšek
- pepř
- 50 g hrubě mletých ořechů
- olej
- Salát:
- 1salát
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 5 lžic olivového oleje
- 1 lžíice cukru
- šťáva z 2 citrónů
- 1 lžíce sekané bazalky
- 8 plátků šunky
Postup Polenta na hlávkovém salátu
Postup přípravy receptu
-
Kukuričnú krupicu vsypeme do vývaru a za stáleho miešania 5 minut varíme. Odstavíme z ohňa a vmiešame strúhaný syr, oriešok a korenie. Polentu rozotrieme na studenou vodou opláchnutú dosku do tvaru obdĺžnika asi na 1-1,5 cm vysoko. Posypeme orechami jemne ich do polenty pritlačíme. Necháme úplne vychladnúť.
Vychladnutú polentu rozdelíme na obdĺžniky a v horúcom oleji vyprážame dozlata z oboch strán.
Medzitým si pripravíme šalát: Ľadový šalát natrháme do misy, pridáme nadrobno narezanú cibuľu, na malé kocky narezané paradajky, bazalku a premieame.
Olej, citrónovú šťavu a cukor vyšľaháme a vmiešame do šalátu.
Polentu na tanieri obložíme šalátom a šunkou.